Sjakk-OL: Norge med brakseire i 5. runde!


IA Karl Johan Rist dømte på førstebordet mellom Armenia og Aserbajdsjan!
Foto: Anniken Vestby

 

Sjakk-OL rusler og går videre og Norges sitt lag i åpen klasse imponerer stort! Det unge laget er nå helt oppe på en 13. plass mot forhåndsrangering på plass 38. De storspiller og Aryan Tari har tatt 3.5 av 4 med ratingprestasjon på 2817 og er lagets storspiller. Det flotte er at alle leverer varene og resten av gutta våre: Frode Urkedal, Johan-Sebastian Christiansen, Benjamin Arvola Notkevich og Johan Salomon står alle bokført med 3 av 4. De har alle stått over en runde hver – dette er team spirit på høyt nivå!

Damelaget vårt slo svake Kirgisistan 4-0 i 5. runde og også i dameklassen er vår førstebordsspiller lagets ess. WGM Olga Dolzhikova er ofte svært ustabil i prestasjonene sine, men under OL er hun i form og leverer virkelig storfint. Så langt har det blitt 3 av 4 med 2364 som TPR (Tournament performance rating eller eloprestasjon). Vi gleder oss til fortsettelsen.

I Åpen klasse er det nå kun fire lag som står med full pott. Det er Aserbajdsjan som slo Armenia i 5. runde. Det er Tsjekkia som sensasjonelt slo Kina 3-1, det er Polen som imponerer stort og har slått Russland og Frankrike og det er Ukraina med Ivanchuk på førstebord og Anton Korobov i kalasform! Korobov har 4/4 og en eloprestasjon oppe i stratosfæren et sted! USA og Israel spilte uavgjort i siste runde og ligger på henholdsvis 5. og 6. plass i sjakk-OL. Dette kommer til å bli spennende – vi følger med!

 


Anniken, Morten og Vibeke på Bermudafesten i Batumi 2018
Foto: Privat

Fredags kveld var det tid for Bermuda Party under sjakk-OL. Først var alle ute med masse teknomusikk på full guffe… Det var stinn brakke. Så kom regnet og alle trakk inn. Vår utsendte Anniken Vesby koste seg og det som skjer på Bermuda – forblir på Bermuda! Denne OL-festen har forøvrig lange tradisjoner og det er fridag dagen etter av forståelige grunner. For her drikkes det ikke bare kaffe og brus! Sjakkfolkets store fest kalles det og i 2006 i Torino tok festen virkelig av! Det som i dag er kjent som «Gormally-Gate» startet med at den australske skjønnheten Arianne Caoili med rundt 2150 i elorating ankom Bermudafesten i armene til Arkadij Naiditsch. Hun koste seg, så Levon Aronian på dansegulvet og utfordret skjebnen og tok en dans med verdensstjernen. Da ble… en tredje stormester sjalu – nemlig britiske Daniel Gormally! Han slo etter og traff Aronian så drinken fløy og Aronian skvatt! Det likte en Aronianvenn fra Armenia, som hadde flyttet til USA og som var reserve på det amerikanske laget, svært dårlig! Du slår rett og slett ikke en armener uten at det får konsekvenser! Dermed gikk han inn i kampens hete. Det likte ikke stedets muskelbunt – en femte stormester med muskler store som tinntallerkener! Han tok et godt tak i frekke Daniel Gormally som slo først – og i den armenske helten fra USA som slo i neste omgang. En i hver arm og holdt godt fast. Så flyttet han seg til utgangsdøra – slapp briten løs under frisk luft og jagde han avsted. Armeneren ble holdt tilbake og det hele stilnet. Episoden har etter dette blitt gjenfortalt til det ugjenkjennelige – men essensen er klar. Det var kamp om Arianne Caoili og hennes gunst mellom GM Aronian og GM Gormally som begge kjente Arianne godt fra før – en kamp Aronian vant til slutt for i dag er han gift med Arianne.

 

Her er dagens billedspesial med bilder fra Anniken Vestby, Tromsø:


Norges kvinnelag i aksjon mot Kirgisistan som ble beseiret med hele 4-0
Foto: Anniken Vestby

 


Dolzhikova gjør en svært god profil under sjakk-OL – 3 av 4 så langt og 2364 i TPR
Foto: Anniken Vestby
WIM Ellen Hagesæther gjør det fint og har 3 av 4 med 2173 i TPR
Foto: Anniken Vestby

 


WIM Sheila Barth Sahl har tatt solbrillene på – status er 3 av 5 og TPR på 2083
Foto: Anniken Vestby

 

 
Monika Machlik har tatt 2 av 4 og har en TPR på 2015
Foto: Anniken Vestby

 


Herrelaget vant knusende mot Indonesia med hele 4-0 i 5. runde
Foto: Anniken Vestby

 

 
Frode Urkedal har en TPR på 2668 etter å ha tatt 3 av 4 så langt i OL
Foto: Anniken Vestby


JS Christiansen spilte andrebord mot Indonesia, 3 av 4 og TPR på hele 2614
Foto: Anniken Vestby


Benjamin Arvola har tatt 3 av 4 og har en TPR på 2542 i sjakk-OL
Foto: Anniken Vestby

 


Johan Salomon er tapsfri og har 3 av 4 i sjakk-OL – TPR er på hele 2633
Foto: Anniken Vestby

 

  
Mamedyarov kan komme til å lede Aserbajdsjan til gull i sjakk-OL, de slo Armenia
Foto: Anniken Vestby

 


Radjabov og Mamedyarov har 3 av 4 på andre og førstebordet til Aserbejdsjan
Foto: Anniken Vestby

 


Fab har slått både Anand og Gelfand så langt og er i storform med TPR på 2874
Foto: Anniken Vestby

 


Wesley So hilser på en av sine fans – Bangladeshs Ahmed Salu Saleh før runden
Foto: Anniken Vestby

 


Anish Giri er kanskje den største så langt – 4.5 av 5 og 2924 i TPR!
Foto: Anniken Vestby

 


Takk til Anniken Vestby – her med en sektordommer som har et hovedansvar
Foto: Ved Anniken Vestby

 

Vi tar en titt på Mamedyarov spennende angrepsseier mot Levon Aronian:

 

 

Aktuelle lenker:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.