Riktig god jul fra Sjakkfantomet til leserne

Sven ble i 2017 tildelt Norges sjakkforbunds hederstegn i gull
Foto: Anniken Vestby

 

Verdensmester i online backgammon

Jeg ønsker alle mine lesere god jul. På lillejuleaften fikk jeg min største julegave i år. Jeg ble sammen med Asbjørn Arntzen, Torkel Haugødegård, Hans Marius Eikseth og Bjørn Inge Nesdal verdensmester i online backgammon for lag. Dette var et uoffisielt mesterskap arrangert av EBIF – den europeiske backgammon føderasjonen – og vi gikk helt til topps etter å ha slått den klare favoritten USA i to matcher over 5 bord til 13 poeng i hver match. Altså i totalt 10 13-poengskamper. Morsomt.Send meg til resultatlistene over de 26 nasjonene som spilte i VM

 

Julegavetips

Håper dere alle tar turen innom Tromsø sjakklubb og at mange av dere kjøper den fascinerende klubbhistorien til Tromsø sjakklubb «Tromsø Sjakklubb i 100». Boka inneholder historiene om hvordan spillere som Frode, Bull Jæger, Sven Wisløff Nilssen, Thomas Robertsen, Pål Røyset og Jon Kristian Røyset spilte seg opp i nordnorsk sjakk. Men først og fremst inneholder boka historiene om klubbens historie, om NNM og bymatchene med Narvik, om profiler av storspillere som Pål Jensen, Nils Adrian Bakke, Gunnar Johnsen, Magne Bergvoll, Frans Larsen, Jan S. Berglund, Trond Romsdal, Benjamin Arvola, Espen Forså og mange – mange flere!

 

 

Til slutt vil jeg anbefale Tromsø Sjakklubbs julequiz

Klarer du å løse denne kan du vinne boka. Prøv deg her:


Jeg vil se Tromsø Sjakklubbs julequiz 2018!

 

2 tanker om “Riktig god jul fra Sjakkfantomet til leserne

 1. Takk og god jul selv

  I en verden av strikkende bestemødre som er i ekstase over at pepperkakeoppskrifter og bilde av katten på twitter blir vist på NRK under sjakk VM, blir stemmer som din savnet. Det føles litt absurd. Man vrir seg i stolen imens Rolfsrud på Jagland-engelsk spør om ting som «but tell me, kvifor did you
  manage to find this amazing form just now? Oh, you lost… Som B. Jobava sa til Ole: «You dont play chess, do you?»

  • Ja, det er mange prøvelser en må gjennom thvs. Livet skal ikke være lett om en ser på intervjuer på NRK eller spiller sjakk.

   Selv brukte jeg HELE dagen på å spille dårlig sjakk i Lichess Winter Maraton. Ble nr. 6 og kjenner skammen helt opp til øreflippene av spillet jeg presterte. Utrolig at det ble noen poeng og et og annet OK parti, håper jeg har vet til å innse at dette var siste gang jeg gjør slikt tull.

   I morgen skal jeg følge Magnus igjen – og dagens sending skal sees i opptak 😉

   Ellers vant vi begge kampene over 5 bord mot både USA og Østerrike og ble dermed mestre – offisielle verdensmestre for lag i backgammon 😉 Klinger bra det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.