Sjakkfantomets Julekalender 2020: Luke 10

Spillerne foran pressen under Norway Chess 2017
Foto: Altibox Norway Chess/Joachim Steinbru

 

Den sterkeste utgaven av Norway Chess noensinne

Den 5. utgaven av Norway Chess i 2017 er også den sterkeste av disse turneringene der 8 av de 10 beste spillerne i verden deltok – egentlig manglet bare femmeren Mamedyarov i forhold til en perfekt startstrek. Eller er turneringer perfekt uten noen planteetere? Noen kjøttstykker som de beste kan sette tennene i? Få opp motivasjon og poengscore mot og også gjøre en fadese mot? Personlig liker jeg sterke turneringer, men jeg liker dem enda bedre med noen gode input av publikumsspillere og et lokalt håp. I Norway Chess 2017 var det ingen av delene – men en knallfelt, det var det: Magnus Carlsen, Wesley So, Fabiano Caruana, Vladimir Kramnik, Maxime Vachier-Lagrave, Hikaru Nakamura, Viswanathan Anand, Levon Aronian, Sergey Karjakin, and Anish Giri.

 
Spillerne under Norway Chess 2017
Foto: Altibox Norway Chess/Joachim Steinbru

 

Så ble det Levon Aronian som gikk til topps et helt poeng foran nestemann

Levon Aronian spilte et særs god turnering og vant mot Kramnik, Carlsen og Karjakin! Han gikk tapsfri gjennom feltet og endte på 6 av 9 mulige. Ett poeng bak kom Nakamura på andreplass og Kramnik på tredjeplass med 5 av 9. Caruana på fjerde-, So på femte- og Giri på sjetteplass tok alle 50%. Carlsen endte på niendeplass med 4 poeng etter en seier mot Karjakin og to tap! Dette svei for Magnus som var nede i en bølgedal på dette tidspunktet. Han vant riktignok lynsjakken før turneringa startet – men dette er som pølseskinn i slaktetida å regne. Wesley So spilte ellers ni remiser i turneringen og kun han og Aronian gikk tapsfri gjennom feltet. Nakamura tapte mot sin amerikanske rival Caruana. Ellers var turneringens parti Aronian sin seier mot Magnus Carlsen. Aronian er en svært spennende spiller som har fått en noe ufortjent rykte som taktiker selv om jeg vil hevde at han er all allrounder. Altså det vi på sjakkspråket kaller en universell spiller. Aronian er kjent for å ha ligget i en årrekke på andreplass på verdensrankingen og for å ha ledet Armenia til tre gullmedaljer i sjakk-OL – i Torino 2006, Dresden 2008 og Istanbul 2012!

 

(C) Design av Jan S. Berglund aka Sjakknissen

 

Aronian slå Magnus Carlsen ved flott hvitspill:

 


Levon Aronian er en gentleman og en luring i en og samme person
Foto: Wikipedia Commons  |  Stefan64

 

Aktuelle lenker:

3 tanker om “Sjakkfantomets Julekalender 2020: Luke 10

    • Dette er nok ikke den aller svakeste. I Norway Chess 2015 fikk han bare 3.5 av 9 og den var mye svakere… Ellers var Botvinnik Memorial 2011 i hurtigsjakk en katastrofe.

      Enig – Aronian har en spennende stil på brettet… og i livet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.