Forhåndsomtale av Grenke Chess Classic 2018

Magnus Carlsen spilte i fjor hvite brikker mot Fabiano Caruana i et remisparti
Foto: Georgios Souleidis

Så skal Magnus ut i ilden igjen! Grenke Chess Classic spilles i Karlsruhe og i Baden-Baden i Tyskland i perioden 31. mars til 9. april. Magnus Carlsen er forhåndsfavoritt – men det er ventet at Fabiano Caruana og Maxime Vachier-Lagrave vil ha et ord med i laget også. Andrerangerte Levon Aronian er det knyttet stor spenning til – vil han faller videre nedover eller vil han klare å hente seg inn etter en katastrofal kandidatturnering. Tiden vil vise hva Aronian er bygget og og den femte spilleren i feltet som kan vinne er tidligere verdensmester Vishy Anand. Russiske Nikita Vitiugov er også uhyre sterk, så vi forventer oss mye god sjakk i tiden som kommer. Sjakkfantomet vil trolig dekke turneringen med små drypp hver dag der det blant annet kåres et dagens parti. Vi gleder oss til å se Magnus i manesjen igjen!

I år åpner Magnus Carlsen med de svarte brikkene mot Fabiano Caruana. Det er verdt å merke seg at Magnus har hatt hvit i de to siste oppgjørene mellom de to og at disse partiene endte remis. Disse partiene ble pussig nok også spilt i første runde i henholdsvis London Chess Classic og Wijk aan Zee. Scoren mellom Magnus og Caruana er 9 seire for Magnus, 5 seire for Caruana og 16 remiser i deres 30 oppgjør så langt. Oppgjøret i Tyskland blir spesielt fordi det er det første oppgjøret etter at det ble klart at Caruana er ny VM-utfordrer. I fjor vant Magnus kun ett av syv oppgjør i Grenke, i år spilles det med ni runder og vi forventer mye mer av Magnus denne gang. Aronian vant ellers Grenke 2017 på 5.5 av 7, Caruana og Carlsen endte på 4 av 7.

 

PS: Det går ellers sterke rykter om at VM-matchen forsøkes flyttes fra London til St. Louis etter at Caruana ble klar som utfordrer. Pengene skal være klare, og ofte er det penger som rår…

 

Her er startfeltet i Grenke Chess Classic 2018:

1.  GM Magnus Carlsen, Norge 2843
2.  GM Levon Aronian, Armenia 2794
3.  GM Maxime Vachier-Lagrave, Frankrike 2789
4.  GM Fabiano Caruana, USA 2784
5.  GM Vishy Anand India, 2776
6.  GM Nikita Vitiugov, Russland 2735
7.  GM Arkadij Naiditsch, Tyskland 2701
8.  GM Hou Yifan, Kina 2654
9.  GM Georg Meier, Tyskland 2648
10. GM Matthias Bluebaum, Tyskland 2631

Aktuelle lenker:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.