En Magnushistorie fra Internett

Skøyeren Magnus Carlsen liker å kose seg på nettet
Foto: Anniken Vestby

Magnus Carlsen er litt av en skøyer og han er litt av en sjakkspiller og av og til forener han de to egenskapene og gjør små morsomheter over sjakkbrettet. En slik morsomhet var da han logget på chess24 i august i år på Johan Salomon sin konto med en svært så beskjeden rating til nettsjakk å være for en med Magnus sine ferdigheter. Magnus utfordret der GM Jan Gustafsson som spilte Banter Blitz – en oppvisningslyn der folk kan utfordre stormesteren etter tur. Det ingen kunne vite da – var at Magnus satt i Johan Solomon sitt sted og at Gustafsson skulle gå ned i flammer som hvit i en perle i hollandsk som du skal lete lenge etter å finne maken til. Morsomt parti, morsom seanse og morsomme vendinger ble det.

Magnus har spilt nettsjakk helt siden han var en liten pjokk og han kalte seg tidlig for ting som badplayer og var sjelden fornøyd med tingenes tilstand tross spill få mennesker kunne matche. Etter hver gikk dessverre Magnus en annen vei enn publikumsfavorittene Nakamura og Grischuk og han begynte å spille på hemmelige konti på blant annet ICC og Chess.com – trolig etter råd fra selveste Garry Kasparov. Kasparov skal i sin tid har vært årsaken til at Henrik Carlsen valgte å legge ned den flotte bloggen han skrev om sin sønn – begrunnelsen var at bloggen ga bort for mange opplysninger om Magnus sine tanker og hans spill til konkurrentene. Nakamura og Grischuk har aldri tatt slike hensyn når de har spilt online – og de elsker å konkurrere på blant annet ICC og Chess.com der det spiller mye sjakk av sterke stormestre. Derfor er det veldig hyggelig å se at Magnus denne høsten har åpnet litt opp, spilt nettsjakk under kjente navn og gjort det aldeles strålende. Lørdag 18. november skal forøvrig Magnus ut i kamp mot Wesley So på Chess.com – du kan lese mer om den matchen her.

Du kan se en video av seansen mot Gustafsson på YouTube – anbefales!

Her er partiet mellom Gustafsson og Magnus kommentert:

3 tanker om “En Magnushistorie fra Internett

  1. Da han tapte sa han med sarkasme i stemmen: «Good game Mr Salomon» – da han fikk høre at Magnus hadde spilt på kontoen gikk det vel et lys opp for godeste Gustafsson og han skjønte at det ble god reklame. Han eier jo nettstedet Chess24.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.