Magnus Carlsen gruset Wesley So i onlinemesterskap

Magnus Carlsen under sjakk-OL i Tromsø i 2014
Foto: Anniken Vestby

Lørdag 18. november spilte Wesley So og Magnus Carlsen om retten til å møte Alexander Grischuk i semifinalen av Chess.com sitt Speed Chess-mesterskap for høsten 2017. Wesley møtte Magnus til duell i disiplinene 5 minutter og 2 sekunders tillegg over 1.5 time, 3 minutter og 2 sekunders tillegg over 1 time og 1 minutt og et sekunds tillegg over 1/2 time. Totalt spilte de altså sjakk mot hverandre i tre stive timer og Magnus tok hjem en knusende seier! Totalt ble det 27.5 – 9.5 til Magnus som tok Wesley So i skole alt i første disiplin der han fosset frem til slaktescoren 11-3 over en konkurrent i verdenstoppen. Så overrasket Wesley alle ved å vinne «3 2»-delen med scoren 6-4 over Magnus – noe få trodde var mulig etter Magnus sine bravader den siste tiden.

Magnus har nemlig vunnet rubbel og bit den siste tiden. Seire i Grand Chess Tour sin hurtigsjakk og lynsjakk i sommer, knusescore i diverse oppvisningsmatcher og knus nå sist mot Ding Liren som ble manhandlet på et voldsomt vis av en sterktspillende Magnus. Så i denne matchen mot Wesley ble det til slutt spilt 13 bullet-partier med 1 minutts tenketid + 1 sekund i tillegg. Magnus var totalt suveren. Selv Bobby Fischer var ikke like knusende i sin tid mot verdenseliten i lynsjakk – skjønt hvem vet hva han ville fått til om de spilte bullet i 1970 😉 Magnus ydmyket Welsey So med sifrene 12.5 – 0.5 og da snakker vi totalslagt. Magnus sin dominans i denne speed chess-duellen var så voldsom at det blir spennende å se hvor mye han kan vinne i de to gjenstående rundene – semifinalen mot Grischuk og finalen som fort kan bli en drømmefinale mot Hikaru Nakamura slik det var det i vår. Jeg gjør oppmerksom på at matchen mot Alexander Grischuk finner sted tirsdag kveld i uken som kommer – altså kun om et par dager.

Jeg har plukket ut et gullkorn fra matchen mot Wesley So:

4 tanker om “Magnus Carlsen gruset Wesley So i onlinemesterskap

    • Som det kommer frem i overskriften var det en onlinekamp spilt over chess.com sitt software – kampen mot Ding Liren var derimot over brettet spilt i Saint Louis.

  1. Nydeleg! Ein gong kunne eg Fischer – Petrosjan 1-0, 39 trekk, Beograd 1970 utenat… Det spørst om ikkje det er større grunn til å pugge Carlsen – So 1-0, 46 trekk, 2017, snakk om å effektivt angepsspel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.