Danske Mads Andersen imponerer i Bundesliga

Mads Andersen er dobbelt Danmarksmester i sjakk og nr. 5 i Norden
Foto: Stefan 64  |  Wikipedia Commons

 

Verdens sterkeste seriespill i sjakk er tyske Bundesliga. Der deltar det spillere fra hele verden, og store deler av verdenseliten er også på plass. Regjerende mestre er OSG Baden-Baden som i fjor gjorde rent bord i ligaen og de vant med 15 lagseiere av 15 mulige. De var altså helt suverene og de neste lagene ble SV 1930 Hockenheim og SG Solingen. På fjorårets vinnerlag fant vi spillere som Caruana, Aronian, Vachier-Lagrave og Anand – som alle solte seg glansen av slavenes prestasjoner lenger ned på bordene – for de spilte ikke så mange runder selv. Lenger ned var det spillere som George Meyer (8/8!) og Arkadij Naiditsch (13.5/15) som var de virkelige heltene. Slik er ofte hverdagen i seriespillet i sjakk – de beste får både mest penger og får mest glans å sole seg i.

Årets Bundesliga har en av sine runder denne helga og der spiller flere av verdensstjernene, sammen med de gamle sliterne, og OSG Baden-Baden har tatt grep om teten av tabellen i år også med 14 lagpoeng av 14 mulige! Etienne Bacrot har tatt 5.5 av 7, Naidistch 5.5/7, Kasimdzahnov 4.5/5 og Jan Gustafsson har 4 av 5 for lederlaget så langt. Magnus sin trener Magnus Carlsen, GM Peter Heine Nielsen, spiller på et av de lavere bordene og der gjør han sin del av jobben. Peter han startet sin Bundesliga med 2.5 av 3, men mot svak motstand slik at han har en rating-prestasjon på 2572. Det ser veldig lyst ut for Baden-Baden i årets Bundesliga.

Men det er en annen danske som banker på døra for mer heder, ære og berømmelse i sjakkens verden. Det er danske Mads Andersen som spiller for konkurrenten til Heine & Co – nemlig SG Solingen, som i sin tid vant Bundesliga en rekke ganger. Nå er de i utfordrerposisjon – og med 13 lagpoeng – 6 lagseiere og en uavgjorte så langt – ligger de godt an på tabellen med sin klare andreplass. Men spillermaterialet kan ikke utfordre Baden-Baden i det lange løp, så det blir nok med en andreplass når tabellen skal spikret ferdig etter 15 runder i vår en gang. Mads Andersen har på siste FIDE-liste sneket seg over 2600 i rating – med sine pene 2606. Danmarksmesteren de siste to årene er dermed nr.5 i Norden per dags dato. Det har nemlig nettopp kommet ut ny FIDE-liste over de beste spillerne i verden der Magnus troner på toppen og der Norge har to spillere inn blant topp-5 i Norden.

De beste i Norden per 1/1 2018:

1. Magnus Carlsen 2843
2. Nils Grandelius 2646
3. Peter Heine Nielsen 2637
4. Jon Ludvig Hammer 2622
5. Mads Andersen 2606

Dagens nøtt:

Aktuelle lenker:

Én tanke om “Danske Mads Andersen imponerer i Bundesliga

  1. Tilbaketråkk: joasol – 1.Bundesliga:OSG Baden-Baden leder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.