Magnus møter Aronian i Grenke Chess Classic 2018

Magnus sin neste turnering er Grenke Chess Classic 2018
Foto: Grenke Chess Classic | Georgios Souleidis

Magnus Carlsen spiller sin nesten klassiske turnering like etter kandidatturneringen. Grenke Chess Classic 2018 spilles i år mellom 31.3 – 9.4 og der møter Magnus blant annet Aronian, MVL, Caruana og Anand til dyst. Det er også noen prygelknaber med i feltet – ja, for jeg tror Hou Yifan og hjemmehåpene George Maier og Matthias Bluebaum skal få kjørt seg mot den ypperste verdenseliten i sjakk. Allikevel er det beundringsverdig at arrangøren lar en kvinne og egne spillere gå foran ønsket om et sterkest mulig turnering. Vi sjakkelskere får dermed variert og god kost under turneringa, partiene blir mer blodige og vi får kampsjakk hele veien der spillerne må vinne noen partier for å beholde ratingen.

Feltet består altså av Magnus Carlsen, Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave, Fabiano Caruana, Vishy Anand, Mikita Vitiugov, Arkadij Najditsch, Hou Yifan, George Meier og Matthias Bluebaum. Aronian og Caruana er tøffe som stiller opp – de kommer nærmest rett fra kandidatturneringen i Berlin der det spilles 14 runder med sjakk i tidsrommet 10. – 25. mars. Det betyr at Aronian og Caruana kun får 6 dager på seg til å nullstille seg igjen og være klar for ny dyst. Tøft skal det være!

De 3 første rundene spilles i Karlsruhe, mens de 6 siste går av stabelen i Baden-Baden. En by det oser sjakkhistorie av. Det var her Adolf Anderssen satte Wilhelm Steinitz på plass i den tids sterkeste sjakkturnering. Anderssen vant begge oppgjørene mot Steinitz som få år senere gikk over til å bli en svoren posisjonsspiller og i 1886 vet vi at Steinitz gikk til topps i VM og ble den første verdensmesteren i sjakk. Anderssen, Steinitz, Blackburne, Paulsen, Winawer og Rosenthal var der alle i 1870 – i år er det altså Carlsen, Lagrave, Aronian, Caruana og Anand som har navnene som vil skinne i mer enn 100 år frem i tid.

I fjor vant Levon Aronian i ren runaway-stil etter å ha tatt fire strake midt i turneringen – klarer han noe lignenede i år? Tidskontrollen de spiller med er 100 minutter på 40 trekk, deretter 50 minutter på 20 trekk og 15 minutter ekstra ved trekk 60 på resten av partiet. Det spilles med tilleggstid på 30 sekunder fra trekk nr. 1 til partiet er ferdig. Det spilles også flere stor åpne turneringer parallelt med hovedturneringen. I den sterkeste gruppen deltar blant annet Richard Rapport, Alexei Shirov og Loek van Wely – så også der blir det mye morsom sjakk å følge med på.

Dagens nøtt:


Aktuelle lenker:

De offisielle hjemmesidene

Chess 24 dekker turneringen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.