Godt nyttår kjære lesere!

Sjakkfantomet ønsker alle sine lesere et riktig godt nyttår og takk for det gamle!

Fra året som har gått husker jeg aller best kandidatturneringen der jeg blogget til den store gullmedaljen og skrev nyhetsbrev som var enda mer imponerende spør du meg. Nyhetsbrevene ble nærmest til en bok og de beskriver i klare ordelag det eventyret som kandidaturneringen ble. Mye god sjakk, mange spennende partier, knall, fall og the rising of a new star – Fabiano Caruana. Han tok kaka og dermed ble det VM-kamp mot Magnus. Der var Magnus kanskje litt heldig for han var på vikende front og vi husker best hans knusende omspillseier med 3-0!

Benjamin Arvola ble stormester i 2018

Fra årets som har gått husker jeg også mye annet bra – men særlig vil jeg fremheve Benjamin Arvola Notkevich sin stormestertittel i 2018. Han er den første utenfor Østlandsregionen som blir stormester i sjakk i Norge – hvilken bragd! Jeg intervjuet Benjamin for kort tid siden om stormestertittelen for Tromsø sjakklubbs hjemmeside. Det intervjuet kan du lese her.

 


Takk for året som er gått, for alle kommentarene og for deres engasjement!
Foto: Rebecca Lundqvist

 

Ble nr. 6 i maratonturneringa på Lichess

Ellers har det blitt mye sjakk og backgammon på meg i år. Høydepunktet i sjakk var en serie jeg fikk inn på ICC. Plutselig måtte jeg GM-motstand på GM-motstand i 9 strake partier på ICC – 5 av dem var mot GM Julian Hodgson. Jeg leverte varene og tok 8.5 av 9 mulige. Ellers deltok jeg på lørdag i Lichess Winter Marathon og der ble jeg nr. 6 blant mange tusen deltakere. ca. 13.500 stykker spilte minst et parti i denne turneringen. Jeg har flere 6.plasser fra før og en 5. plass fra slike Maratonlynturneringer – så det var litt irriterende å spille en sjakk jeg ikke følte satt i det hele tatt. Du kan se resultatene til MrWalker her.

 

Uoffisiell verdensmester i online backgammon for lag!

I det uoffisielle VM for landslag i backgammon slo Norge til mot slutten og sikret gullet blant 26 nasjoner ved å slå USA i to strake matcher over 10 kamper til 13 poeng. Store backgammonland som USA, Iran, Tyskland, England og Danmark deltok – men vi mestrer det meste og spilte altså en finale mot USA til slutt. Der var USA ca. 50.2 % favoritt i følge maskinanalysene i siste match, så i praksis var det Even Steven og terningene som avgjorde. De rullet Norges vei og jeg kan kalle meg verdensmester i online backgammon for lag med Norge. Spilte selv første bordet og tok over 50% score – noe jeg er fornøyd med. Norges backgammonforbund kaller det et Europamesterskap – trolig fordi det europeiske forbundet arrangerte dette VM’et som ble kalt EBIF Online Championship 2018 og som USA sitt backgammonforbund kalte for VM. Selvsagt var det da et slags VM og ikke et EM – noe det faktumet at store land som Mexico, USA, Iran og Georgia deltok. Morsomt og krevende å spille – du kan lese mer om mesterskapet her.

 

Sjakkfantomet fyller 50 år i 2019 og bloggen går da inn i sitt 13 leveår!
Foto: Anniken Vestby

 

Har du likt året som har gått hos Sjakkfantomet? Da har du sjansen til å støtte prosjektet Sjakkfantomet videre og kanskje blir det da blogg fra Wijk aan Zee…

 

 

2 tanker om “Godt nyttår kjære lesere!

 1. Hurra for det gamle året gode venn, og tusen takk for alt du har oppdatert oss på og lært oss om i alle de kommenterte partiene. Du har bidratt til at en rekke folk har blitt stolte over det du skriver. Du har alltid så positive vinklinger på sakene at selv sterk motvind føles som lett bris når man leser. De unge i sjakklubben løftes fram, og selv når noen av oss litt mer alderstyngende gjør det litt mer enn forventet ser du det. Du skaper blest for sjakken generelt – og vi har i Tromsø er stolte og takknemlig for at vi har deg i vår midte!

  Så nok en gang – tusen takk for din fantastiske innsats i dette gamle året (også).
  Jeg ønsker deg et fantastisk godt nytt år, og alle de kloke og gode ordene dine er det bare å se fram til med forventning!

  Klem fra Sjakknissen til Sjakkfantomet!

  • Ååå, du setter meg jo helt ut nissefar. Men matt klarer du aldri å sette med.

   Må takke deg for vennskapet vårt gjennom 32 år og for din lidenskap og ditt engasjement for sjakken og for dine venner og alle andre som er glad i dag. Jeg husker fremdeles alle de gangene du har gitt med påfyll av både motivasjon og det som bedre er med glede. Når det kommer til de unge er jeg den siste idealist. Tenker at alt ikke skal måles i kroner og øre. Det er en glede å skrive om sjakkmiljøet i Tromsø og siden jeg lever godt som single og ikke er noen TV-slave – så liker jeg altså å skrive om de unge i klubben vår. Kall det gjerne å løfte dem litt. Tenker at alle liker å bli sett – og at disse unge spillerne blir sett av mange skaper gode sjakkvibrasjoner i miljøet vårt.

   Stor klem fra Sjakkfantomet til Sjakknissen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.