Sjakkfantomets Julekalender 2020: Luke 6

Wijk aan Zee har mange sideturneringer og 2020 utgaven var spesiell
Foto: Alina l’Ami

 

Wijk aan Zee 2020 – De unges turnering

Wijk aan Zee 2020 var litt av en turnering og jeg tenker at den i ettertid vil bli sett på som en av de virkelig store turneringene i vår tid. Magnus Carlsen, Fabiano Caruana, Anish Giri og Wesley So var der som representanter for etablissementet. Ex-verdensmester Vishnawathan Anand var den som den nå beste i sin generasjon, i tillegg var det unge ulver som virkelig hadde blod på tann med i feltet. Av disse gjorde nederlandske Jorden van Foreest et kanonresultat, men Daniil Dubov, Jan-Krysztof Duda og Alireza Firouzja også gjorde sterke prestasjoner. Dette var de unges turnering i vår tid og den utmerket seg ved Caruana sitt fantastiske resultat med 10/13.

 

Magnus Carlsen ble ved denne anledningen ut distansert av verdenstoeren
Foto: Alina l’Ami  |  Wijk aan Zee 2020

 

Caruana med kjempeprestasjon

Caruana scoret med dette like sterkt som Kasparov i 1999 og Magnus Carlsen i 2013, men han hadde litt høyre eloprestasjon. Med 7 seire på 14 partier var det en sjelden flott turnering av Caruana. Han slo kinesiske Yu Yangyi (2726), Daniil Dubov (2683), Vishy Anand (2758), Alireza Firouzja (2723), Vladislav Kovalev (2660), Jan-Krzysztof Duda (2758) og Vladislav Artemiev (2731) – vi bøyer oss i støvet. Med en 2944-prestasjon gjorde han også en av karrierens beste turneringer noensinne – dette var Caruanas turnering. Magnus ble ut distansert med hele 2 poeng og Wesley So på tredjeplass var 2.5 bak. Resten av røkla var 3 poeng eller mer bak den suverene turneringsvinner.

 

 

Caruana sin kampseier mot Firouzja vil bli husket:

 


Fabiano Caruana vant Wijk aan Zee med 10/13 og en 2944-prestasjon
Foto: Alina l’Ami  |  Wijk aan Zee 2020

 

Aktuelle lenker:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.