Magnus Carlsen i Tromsø

Magnus Carlsen smilte bredt fredag da han kom til helga og han har vært i godt humør under hele turen
Foto: Anniken Vestby

 

Tromsø nye sjakkspire Henrik Marienborg Strøm fikk autografen til Magnus

Henrik spiller både fotball og sjakk. Til avisa Nordlys sa han fredag at: «Mohamed Salah er den beste fotballspilleren, men Magnus Carlsen er den største favoritten
min» – et forbilde Henrik altså møtte på fredag. Ja, for Henrik er fotballspiller med sans for Liverpool og Salah, men han er også sjakkspiller på sin hals og blant landets beste i sin aldersklasse. Henrik ventet i 5 timer før det magiske skjedde! Han fikk autografen til Magnus! Pappa Bjørn sammenlignet det med at en fotballfans fikk autografen til f.eks. Mbappé eller Messi! Hele fredagskvelden, og 100 opplevelser og en autograf og mange bilder rikere, kunne Henrik dra hjem.

 

Magnus kom til Tromsø på fredagen i svært godt humør!

Fredag spilte Magnus mot Benjamin Arvola Notkevich – analyser av partiet finner du her. Tromsø sjakklubbs ungdom hadde noen sjakkelskere som yndet å følge partiet og de snuste inn nordnorsk sjakkhistorie i store åndedrag – historie de sikkert vil fortelle videre til barn og barnebarn. «Det var den gang Nord-Norge hadde en stormester i sjakk, jeg sto ringside og fulgte hans kamp mot verdensmesteren i spillet. Det ble et skarpt oppgjør som…» Ja, resten kan du tenke deg selv. En av de som fulgte både partiet og som fulgte analysen etter partiet var Sjakkfantomets elev Sivert Schanche Tørfoss. Han moldkoste seg og var litt preget av ærefrykt. Men du verden så gøy det var. I tillegg fikk han spilt litt sjakk selv på hotellet, mens han ventet på partiutfallet.

 


Sivert står og følger med på partiet til Magnus Carlsen der han vant med svart
Foto: Trond Tørfoss

 

Det er ikke lett å se forskjell på nordmenn for to indere som ville se Magnus!

To indere ville så gjerne se Magnus, og de ventet og ventet i lokalet på lørdag formiddag. Anniken Vestby, som tok i mot dem, lovet ikke noe, men sa at han kanskje kom. Så dukket Magnus opp og hun tenkte – så heldige de er! Etter ei stund gikk hun ned til lokalet for å se om de fikk pratet med han, og da sto de fortsatt ved døra og kikket!? Kommer han? Sa de. Han har vært her en god stund nå, og står der inne – kunne hun fortelle. De hadde ikke kjent han igjen på grunn av skjegget! Så de fikk ikke hilst på han siden han ikke kom flere ganger den dagen. Men de ga seg ikke og prøvde igjen på søndag.

Først søndag kom Magnus på en slik måte at de kjente han og de fikk bilder
Foto: Privat

Magnus så Manchester United med venner på lørdag

Magnus og gjengen fra Offerspill som ville være med – var på utestedet «Hjemmebane» i Tromsø sentrum og så fotball på lørdag! God stemning var det og muligens så han litt av Liverpoolkampen først – men han fikk i hvert fall med seg hele Uniteds kamp! Det ryktes at Tromsødamene var ivrige etter å snakke med han på puben – litt fortrinn skal en ha som verdensmester. Men stort sett koste han seg nok med fotballen – Magnus er ikke bare en himla god sjakkspiller – han har enorme fotballkunnskaper og er ekstrem i Fantasy Fotball der han har toppet hele ligaen med millioner av spillere – beat that!

 


Magnus på Hjemmebane i Tromsø – skal se United på storskjerm!
Foto: Privat  |  For Sjakkfantomet

 

Så kom Magnus på søndag!

Søndag stilte de seg høflig og litt stalkeraktig opp igjen og ventet på Magnus. Da han kom, stilte han sporty opp på bilder, som med så mange andre. Magnus viste seg i Tromsø fra sin aller beste sine og var ikke bare en god ambassadør for sjakken – han var en god ambassadør for seg selv. De ivrige indiske supporterne, som har ventet på han siden lørdag! Mange timer valgte de å tilbringe i gangene på hotellet i håp om å få se Magnus! Når de endelig fikk tatt to bilder – kunne de luske ut i Tromsøs kalde vær med et smil rundt munnen. Verdensmester made their day!


Begge de to indiske supportere og Magnusfans fikk bilder – og smilte bredt!
Foto: Privat

Snipp, snapp snute – så var det eventyret ute

For søndags kveld drar Magnus videre – hvor vet vi ikke – men han skal sikkert inn i nye VM forberedelser. Han kom til Tromsø for å henge i helga med vennen sine og kanskje for å gjøre et lite Magnus-stunt som ikke ventet av han. Det gikk med et nødskrik rent sjakklig – men opplevelsesmessig, og kameratslig, tror jeg det var terningkast 6. For de unge sjakkspirene i Tromsø var det i vært fall fenomenalt!

 


Henrik fikk Magnus sitt autograftrekk på sjakkbrettet sitt
Foto: Bjørn Marienborg Strøm

 

Aktuelle lenker:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.