Pro Chess League med Norway Gnomes

IM Lars Oskar Hauge så ut til å spille Vishy ned i et hurtigsjakkparti i kveld
Foto: Anniken Vestby, Tromsø 2016

I kveld fulgte jeg med på en stream fra Norway Gnomes sin match mot Riga Magicians på chess.com der nordmennene, uten Magnus Carlsen på laget, fikk grundig bank i åpningen av matchen. Det ble spilt 4 runder med 4 partier i hvert som en lagkamp der de individuelle poengene teller som kvalitet og der et lag vinner matchen om de får mer enn 50% score – altså 8.5 av 16. Norway Gnomes åpnet matchen ved å tape 4-0 i første runde og så gikk de på snørra 3-1 i andre runde – kjedelig. Dermed lå de under hele 7-1 før de to siste rundene og løpet syntes kjørt. Deretter lovet Jon Ludvig hele laget Pizza og kos etter runden om de vant – og det så nesten ut til å hjelpe siden Norway Gnomes vant den viktige tredjerunden hele 4-0 etter fint angrepsspill av blant annet GM Torbjørn Ringdal Hansen som var lavest rangert. Partiene som ble spilt ble alle spilt med tenketiden 15 minutter og 2 sekunders tillegg.

 

Dermed sto det 7-5 til spillerne fra Riga Magicians før siste runde der det ble nytt tap for nordmennene med 2.5-1.5. Dermed vant Riga matchen med 9.5 – 6.5 og det var fullt fortjent – det var ikke Norway Gnomes og favorittenes dag i Chess PRO League. På taperlaget Norway Gnomes spilte GM Laurent Fressinet 2657, GM Johan Salomon 2476, IM Johan-Sebastian Christiansen 2457, GM Torbjørn Ringdal Hansen 2397. Riga hadde følgende lag: GM Igor Kovalenko 2634, GM Arturs Neiksans 2584, IM Nikita Meskovs 2505, WIM Anna Kantane 2299. Et overkommelig lag å slå – det var altså en helsvart dag for Norway Gnomes som likevel ligger greit an i sammendraget som du finner her.

For alle topplagene tapte bortsett fra Mumbai Movers som ble ledet av Vishy Anand. Vishy startet med tre remiser mot Oslo Trolls og han var virkelig i hardt vær mot IM Lars Oskar Hauge som sto til kliss vinst lenge mot eks-verdensmesteren etter storspill. Dessverre klarte ikke Hauge å spille hjem helpoenget og dermed slapp Vishy med skrekken. I siste runde vant så Vishy og Mumbai Movers vant dermed over Oslo Trolls med sifrene 9-7. På Oslo Trolls spilte Benjamin Gledura (2600), Frode Urkedal (2570), Johannes Haug (2379) og Lars Oskar Hauge (2433). Lars Oskar Hauge spilte altså et praktparti mot Vishy Anand lenge – du finner partiet nederst i spalten.

Resultater Eastern Division:

Riga Magicians – Norway Gnomes 9.5 – 6.5
Mumbai Movers – Oslo Trolls 9 – 7
Delhi Dynamite – Estonia Horses 8.5 – 7.5
Volga Stormbringers – Armenia Eagles 9 – 7

Dagens nøtt:

Her kunne IM Lars Oskar Hauge vunnet over Anand

Svart trekker og vinner:

64… Kh4! 65. Txe7 Td2+ 66. Kf1 Kg3 og begge hvits bønder faller slik at resten er grei skuring. I stedet gikk Hauge tilbake til f6 med kongen og partiet ebbet etter hver ut i remis.

Her er hele partiet der Hauge lenge imponerte stort:

Aktuelle lenker:

TWIC sin dekning av mesterskapet med alle partiene så langt & oppdateres!

Chess Pro League 2018

2 tanker om “Pro Chess League med Norway Gnomes

  1. (Denne kommentaren gjelder ikke Pro Chess League, men er du obs på at digi.no nevner sjakkfantomet.no i dag? De kommenterer ikke bloggen som sådag, men tar den med i en liste over norske nettsteder som vil bli «blokkert» av Google Chrome i oktober. Eller for å si det mer presist: Nettleseren vil da vise en sikkerhetsadvarsel som fraråder lesere i å besøke nettstedet, pga. HTTPS-sertifikatet som er brukt. Tenkte det var greit å gi beskjed. Se https://www.digi.no/artikler/mange-norske-nettsteder-ma-snart-skifte-ut-https-sertifikatet/429941 for mer info.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.