Norway Gnomes ute av Pro Chess League 2018

Skøyeren Magnus Carlsen liker å kose seg på nettet
Foto: Anniken Vestby

Så er Norway Gnomes med Magnus Carlsen i spissen ute av PRO Chess League etter skuffende innsats siste spilledag i årets liga. De gikk ikke videre til sluttspillet på minst mulig margin – men de han kun seg selv å takke etter skuffelsen. Magnus gjorde jobben sin hele veien fra A til Å. Han vant 27.5 av 32 partier og hadde en ratingprestasjon rundt 2830, nest beste spiller for gnomene ble Jon Ludvig Hammer som tok 5.5 av 7 denne sesongen, Jon Ludvig var også lagleder og streamet fra disse matchene på sin Twitch-konto. Han er en allsidig fyr, men først og fremst en enormt sterk sjakkspiller som burde spilt flere matcher for gnomene om dette skulle gått bra.

Inne på laget denne sesongen var også blant annet Laurent Fressinet som skuffet veldig med 4.5 av 8 og en 2537-prestasjon, Nils Grandelius som også spilte på den dramatiske sistedagen, Evgeny Romanov, Borki Predojevich, Simen Agdestein, Aryan Tari, Ruifeng Li, Johan Salomon, Johan-Sebastian Christiansen, Torbjørn Ringdal Hansen, Francisco Silva Gonzalez og Elham Abdrlauf. Selv med et stjernegalleri i toppen klarte altså ikke gnomene årets oppgave, men i siste runde onsdag hadde de skjebnen helt i egne heder.

Ja, for de skulle opp mot Estland sitt lag, Estonian Horses og de hadde den takknemlige oppgaven av å styre sin egen skjebne selv. Dersom de vant matchen over 16 poeng og 4 runder mot Estonian Horses med Jan Ehlvest på laget – så ville de gå videre til sluttspillet. Det gikk ikke etter en dramatisk sisterunde av de fire rundene. Der så det lenge svært lyst ut for gnomene, men så snudde alt på en femøring og når så Borki Predojevic angivelig tok remis i vunnet stilling for å sikre matchseieren hadde han beregnet det hele feil. Gnomene kom med remisen opp på 8 individuelle poeng – de trengte 8.5 av 16 for å vinne matchen! Dermed var de ute etter stor dramatikk. Underveis storspilte Magnus Carlsen og mot Jan Ehlvest spilte Magnus i ånden etter Mikhail Tal. Se partiet nederst i saken.

Lagene i siste runde var lagene:

Norway Gnomes:

Magnus Carlsen
Nils Grandelius
Borki Predojevic
Elham Abdrlauf

Estonia Horses:

Sander Kukk
Jaan Ehlvest
Ottomar Ladva
Avital Boruchovsky

Scoren ble 8-8 og Estonian Horses gikk videre.

Her er det spektakulære partiet der Magnus setter himmel og jord i bevegelse:

Aktuelle lenker:

PRO Chess League Standings 2018

2 tanker om “Norway Gnomes ute av Pro Chess League 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.