Tidenes Bulletmatch mellom Alireza og Magnus Carlsen!

Alireza Firouzja og Magnus Carlsen kjempet i natt om verdensherredømme i Bullet på Lichess
Foto: Wikipedia Commons | Leonid Fleischman

 

Tidenes Bulletkamp – Magnus Carlsen vs. Alireza Firouja!

I natt mens du sov spilte verdens to desidert hotteste sjakkspillere tidenes Bullet match i sjakk – nær 200 spill ble det, og rått var det! Du får ikke noe råere, du får aldri se det igjen og du måtte bare holde deg våken til øynene så ut som to alfakrøller og skallen skrek etter søvn. Det var nå det gjaldt – Magnus Carlsen gikk i ringen mot vinneren av Lichess Titled Arena Alireza Firouzja fra Iran. Magnus var full av selvtillit etter å ha gruset en norsk IM og utspilt GM Andrew Tang i Bullet på Lichess sent på kvelden 1. april. Når natten forlengst hadde slått inn og vi skrev 2. april kom nattens konge inne fra sidelinjen – Alireza Firouja! Folket som så på hadde skreket hans navn – lederen av Lichessratingen med 3200 i Lichessrating utfordret Magnus som da hadde 3199 til The Ultimate Challenge – hvem var best i Bullet 1 0? Ingen ante hvor lenge det ville vare, ingen ante resultatet eller konsekvensene av det som skjedde – men utfallet ble i hvert fall for meg både overraskende og skremmende. Alireza var sterk!

 

De spilte til hanen gol kl. 06:30!

Ja, disse to kamphanene spilte Bullet seg i mellom gjennom hele natten til hanen galte kl. 06:30! – så var det da også Alireza som høstet de store gevinstene. Magnus bet riktignok tennene sammen gang på gang og henter opp store ledelser, men det forhindrer ikke Alireza og ta en soleklar seier med sifrene +95, -82, = 17. Samlet ble det altså 103.5 – 90.5 til Alireza i tidenes Bulletmatch. Det er det råeste jeg har sett på et sjakkbrett på lenge – Alireza utfordret Magnus i posisjonsspill, i sluttspill og i taktikk ikke minst – men seieren kom mest på tid. Magnus ble presset på både tid og stilling og 16 år gamle Alireza viste virkelig at han var matchen verdig! Han satte ny historisk Lichessrekord i løpet av natten – 3269! Den gamle tilhørte Andrew Tang og var på 3256. Alireza vant ikke bare mot Magnus i natten brudulje – han satte altså også skapet på plass med ny rekord på Lichess som det alt går gjetord om.

 

Alireza vant en klar seier – men Magnus ligger i pluss på totalen

Men Magnus reiste seg de siste timene og spilte jevnt mot Reza der – han har fortsatt et livslangt pluss mot kontoen til Alireza2003 med 153 for Magnus 148 for Alireza – den scoren var virkelig under press i nattens match – for Reza lå i pluss i lang tid under nattens mulm og mørke. Men Magnus ville aldri gi seg, han spilte til krampa tok han og sover han ikke enda – så vet ikke jeg. Det blir en lang morgen for Magnus med søvn og det var en lang natt vi neppe får se igjen noensinne. Et av de øyeblikkene du vet er magisk når du opplever det – og som aldri var planlagt eller på noen annen måte mulig å forutse. Det bare skjedde! En kamp mellom verdensmesteren og den 16 år gamle utfordreren som en dag skal bli mester. Et bikkjeslagsmål der begge nekten å gi seg – men der vi bare kunne få en vinner. For en rysare! For han gigantkamp! For et herlig spill!

 

Magnus setter Alireza – som spiller med 30 sekunder på hele partiet – patt!

Ja, jeg må fortelle om et av spillene. Alireza lot klokken tilsynelatende tikke arrogant ned til det var 30 sekunder igjen før han startet dette partiet du nå skal høre om. Trekkene raste ut fra iraneren, som om han hadde fandens selv i hælene på flatmark da han først fikk fart på motoren! Og det fikk han og for så vidt hadde han fanden i hælene på dette tidspunktet for Magnus var sulten på blod og spilte opp en vunnet stilling da Alireza sin hest begynte å sjakke. Sjakk – sjakk – sjakk. Det ble en ellevill klappjakt – først med sjakker på Magnus sin konge, så med angrep på svarts konge og trekkene bare raste av gårde. Da skjedde det. Da kanskje to sekunder gjensto på Magnus sin klokke satte vår mann inn et lite mattstøt mot svarts konge, jaktet på den, sjakket den og plutselig var det et faktum: Alireza sin konge var patt! Jeg sier som Hardrockgruppa Kiss: Those Crazy, Crazy (K)Nights!

 

På et gitt tidspunkt gikk Alireza opp i plusscore mot Magnus totalt:


Her er det dramatiske pattpartiet:

 

Aktuelle lenker:

5 tanker om “Tidenes Bulletmatch mellom Alireza og Magnus Carlsen!

 1. Dette fikk vi med oss 🙂 først litt gakking av father, så litt gakking av pingvinen, så pryl av alireza :-/ jeg la inn årene rundt kl 03, da hadde alireza rundt +4

  Denne matchen svei nok litt for vår helt, og psykisk var det rått når alireza etter 3-4 trekk bevisst lot kl tikke ned til berserk mode… sånt man gjør når man ønsker å eie en verdensmester.

  Spilte nok på seg mye selvtillit alireza, selv om det var bullet!

 2. Fantastisk skrevet Sven! Jeg var jo nesten der under lesinga!
  Er likavel glad jeg ikke visste om dette og kunne få meg en god natts søvn 🙂

  Og takk til deg for at du formidler dette så nydelig videre!

  • Ja – det er jo ellevilt å spille natten igjennom – men moro var det lell og når sant skal sies – jeg holdt ikke ut til the bitter end.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.