Kandidatturneringen, R2: Showet fortsetter i Berlin

Alexander Grischuk spilte dagens parti – en oppvisning i angrepsspill ble det
Foto: De offisielle Facebook-sidene til WorldChess 2018

Sjakken i 2. runde ble steike tøff og Alexander Grischuk førte an showet med de hvite i et drømmeparti der han fikk alle brikkene med seg i angrep – og alt koordinerte så godt at en skulle tro partiet hadde en touch av Caissas storhet over seg. Ja, for dette var utsøkt angrepsspill av ypperste merke. Jeg vil også berømme Vladimir Kramnik for å ta tyren ved hornene og spille den gamle hovedvarianten mot Berlinforsvaret – altså Berlinsluttspillet som han spilte meget sterkt slik at Karjakin virkelig fikk kjørt seg. Men i dag var forsvarsministeren oppgaven moden og han klarte remis uten for mye snikksnakk.

Mamedyarov var rundens skuffelse, han spilte en relativt tafatt remis med hvit mot Aronian og i hvert fall forventet mer kamp på det brettet ut fra åpningsspillet og hvem som satte seg ned ved brettet. Til sist må Ding Liren berømmes for å holde hodet kalt da Caruana fikk inn en hissig åpningsprepp på kineseren der Caruana sågar ofret en kvalitet i angrepets tjeneste og fikk opp farlige sjanser. Caruana skal også ha ros for kampånden og det faktum at han virkelig forsøkte å vinne med svarte brikker selv etter en flying start med seier som hvit i går. Ja, dette var nok en morsom runde – vi gleder oss til fortsettelsen.

 

2. runde ser slik ut:

 • Alexander Grischuk (2767) – Wesley So (2799)  1-0
 • Ding Liren (2769) – Fabiano Caruana (2784)  1/2-1/2
 • Shakhriyar Mamedyarov (2814) – Levon Aronian (2797)  1/2-1/2
 • Vladimir Kramik (2800) – Sergey Karjakin (2763)  1/2-1/2

3. runde gikk slik:

 • Fabiano Caruana (2784) – Shakhriyar Mamedyarov (2814)
 • Wesley So (2799) – Ding Liren (2769)
 • Sergey Karjakin (2763) – Alexander Grischuk (2767)
 • Levon Aronian (2797) – Vladimir Kramik (2800)

 

Her er Grischuk sitt mesterlige spill mot Wesley So:

 

En fyldig analyse med partikommentarer, partigjennomgang m.m. er sendt til de som har tegnet seg på et nyhetsbrev ved å donere minst 20 euro til formål «Sjakkfantomet».

 

Resultater og andres analyser finner dere hos:

 

Les Sjakkfantomets artikler om kandidatturneringen:

 

Aktuelle lenker:

3 tanker om “Kandidatturneringen, R2: Showet fortsetter i Berlin

 1. For en service! Våkne hver morgen, med en grundig analyse og godt skrevet rundegjennomgang i innboksen. Anbefaler alle å donere en skjerv for å få nyhetsbrevet. Husk at det er donasjon for alt du har lest hos Sjakkfantomet i alle år, ikke bare denne turneringen.

  • Hyggelig at du liker nyhetsbrevet, Evig Optimist! Har faktisk fått litt skryt for det privat fra flere hold – og det har varmet. Har vel ikke jobbet hardere på kveldstid med sjakkanalyser siden Landsturneringen i Tromsø i 2016 der jeg analyserte for bulletinen.

   Morsomt at endel er med på ferden da.

 2. skjerv m1 (lavtysk scherf ‘liten skillemynt’)
  1 i bibelspråk: liten koppermynt, myntstykke
  den fattiges skjerv gave som er liten, men som er betydelig for giveren / han så da en fattig enke legge to skjerver i den (tempelkisten) (Luk 21,2)
  2 slant, liten gave
  yte sin skjerv / gi en skjerv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.