Kandidatturneringen, R4: Dramatisk toppoppgjør!

Et dramatisk toppoppgjøret mellom Kramnik og Caruana i 4. runde, Caruana vant
Foto: Arrangøren i Berlin – World Chess

Fjerde runde ble like spennende, like velspilt og like eventyrlig som tredje runde og med to kanonpartier, en overkjørsel av Aronian samt et litt slapt remisparti ble det virkelig mye flott sjakk i Berlin nok en gang. Hvor lenge kan spillerne gi oss denne kvaliteten på showet? Jeg vet ikke – men jeg vet at det blir tidenes turnering om dette får fortsette hele veien til vi har London-kandidaten foran oss! Kall gjerne kandidatturneringen for sjakkens individuelle OL – det skjer riktignok hvert andre år, men det er en sjeldenhet innen sjakkens rike og gevinsten for vinneren i den andre enden av tunellen er så stor. Sjansen til å spille i en VM-match er gjerne noe en får en gang i livet! Derfor gir spillerne jernet, og jeg håper folk forstår at det er en helt fantastisk sjakk som leveres i Berlin i disse dager. Eventyrlig spill og mye flott kampsjakk.

I dag var det den store teoridagen i Berlin og da fikk vi se hva de største teorispillerne hadde på agendaen. Psykologisk, sjakklig og teoretisk er Kramnik sterk og det viste han før mangelen på stamina rammet han. Grischuk hadde de mest storslåtte ideene, og han fikk Ding Liren med på en teoretisk runddans som burde endt med russisk seier. Mamedyarov var puslete med hvit – som forventet. Kanskje spiller han noe sært, og lite spilt, i neste hvitparti – han har jo hele 5 hvitpartier igjen. Jeg tror det er veien å gå for han. Kramnik har mye god teori på lager, og han er nok den som tjener mest på kritiske dueller der spillerne er forutsigbare. Giri har han også fått med seg i teamet – det må jo bare bli gull av slikt. Aronian ristet av seg tapet ved å dra til foreldrene og søsteren sin som bor i Berlin. Der spilte de scrabble på russisk i foreldrenes hjem, og Aronian fortalte at han vant med kun 7 poeng og at det gjorde han veldig godt. Aronian er uansett sterk teoretisk – og han hoster opp gode nyheter gang på gang. Ikke avskriv forhåndsfavoritten riktig ennå. Det samme kan en si om Caruana som virker å være godt skodd. Verre er det med Liren – som ikke helt har nivået inne i åpningsspillet, mens Karjakin virker litt sløv. Det er status før femte runde på torsdag. Vi gleder oss til fortsettelsen, dette blir først og fremst veldig spennende og en stor sjakkfest.

 

En fyldig analyse med partikommentarer, partigjennomgang m.m. er sendt til de som har tegnet seg på nyhetsbrevet ved å donere 20 euro til formål «Sjakkfantomet».

 

Her er det tøffe oppgjøret mellom Kramnik og Caruana:

 

Resultatene fra 4. runde:

  • Alexander Grischuk (2767) – Ding Liren (2769) 1/2-1/2
  • Shakhriyar Mamedyarov (2809) – Wesley So (2799) 1/2-1/2
  • Vladimir Kramnik (2800) – Fabiano Caruana (2784) 0-1
  • Sergey Karjakin (2763) – Levon Aronian (2794) 0-1

Vi ser frem til 5. runde på torsdag:

  • Levon Aronian (2794) – Alexander Grischuk (2767)
  • Wesley So (2799) – Vladimir Kramnik (2800)
  • Ding Liren (2769) – Shakhriyar Mamedyarov (2809)
  • Fabiano Caruana (2784) – Sergey Karjakin (2763)

 

Resultater og andres analyser finner dere hos:

 

Les Sjakkfantomets artikler om kandidatturneringen:

 

Aktuelle lenker:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.